''OYUNLARDA ENGEL YOK'' ETWİNNİNG PROJESİ TANITIM FİLMİ

Mrt

T.D.Edebiyatı öğretmenimiz Zafer KÖSE  başkanlığında çok verimli geçen 11f sınıfı münazara yarışması gerçekleştirdik. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

"OYUNLARDA ENGEL YOK" isimli E Twinning projemizin amaçlarından biri olan Zihinsel yetersizliği olan bireyler için materyal hazırlama aşamasında öğrencilerimiz, materyallerini büyük bir özveri ile hazırlayıp ,özel eğitim kurumlarında uyguladılar.

Pano için OYUNLARDA ENGEL YOK" dedik ve proje panomuzu okuldaki arkadaşlarımızın projemizi daha yakından tanıması için emek vererek hazırladık.

Mrt

Bugün okulumuzda ''act for a sustainable life'' projesi kapsamında Samsun TEMA Vakfı il temsilcisi   Leman Özay desteği ile ,gönüllü öğretmenlerimiz Canik hasköy mahalle sorumlusu Özgür Ermiş , Cumhuriyet Mahallesi Sorumlusu Kazım Kandemir, İlkadım İlçe Sorumlusu Derya Keleş Korkmaz tarafından 9.sınıf ve etwinning proje öğrencilerine ''Sıfır Atık''konulu eğitim verildi . Sunumda emeği geçen TEMA Vakfı gönüllü öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

1-7 MART DEPREM HAFTASI NEDENİYLE 4 MART CUMA GÜNÜ SAAT 11.30 DA DEPREM TATBİKATI YAPILDI

2 MART 2022 TARİHİNDE DÜZENLENEN ORTA KARADENİZ KARİYER FUARINA KATILDIK

Mrt

Okulumuz öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Meslek kitapları  ile  buluşturmak ve kütüphanemizi zenginleştirmek için başlattığımız meslek kitapları projemizde ilk sınıfımızla kitaplarımızı aldık ve okumaya başladık.Sınıf mevcudumuz 37 olan sınıfımızda zincirleme yöntemi ile ,bu proje ile  yıl sonuna kadar her öğrencinin 37 tane meslek ile ilgili kitap okuması hedefleniyor.

Şbt

Nevşehir'de düzenlenen Liselerarası Judo yarışmasında öğrencimiz Abdulkadir Melik Bingöl 60kg da Türkiye 2.si olmuştur.

Kendisine ve onu yetiştiren öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Şbt

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Vildan Öncül, Kazakistan Nur-Sultan şehrindeki L.N. Gumilov Avrasya Milli Üniversitesi Filoloji Fakültesi öğrencilerine Türkçe öğretmektedir.

Okulumuz Tarih öğretmeni ve Türk Halk Müziği sanatçısı Sebahattin Hafızoğlu ile Kazakistan'daki Vildan Öncül ve öğrencileri arasında zoom üzerinden bağlantı kuruldu. Öğretmenimiz Sebahattin Hafızoğlu'nun  bağlama çalıp türküler söylemesiyle türkülerle kültürümüz etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrencilerle sohbet edilerek soruları yanıtlandı.

Vildan Öncül öğretmenimize ve öğrencilerine, Sebahattin Hafızoğlu öğretmenimize ve teknik destekte bulunan Erdoğan Toraman öğretmenimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz  Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Erasmus Akreditasyonu konsorsiyumuna, Mesleki Gelişim alanında dahil edilmiştir.Emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Şbt

eTwinning 11. Ulusal Konferansı, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 17-19 Şubat 2022 tarihleri arasında Antalya'da düzenlendi.Geçen yıl okulumuzda Rabia Gülcan ŞEN tarafından yürütülen ''Çevreci Okullar;Benim Bi Dünyam''eTwinning projesi 35 bin  proje içinden, ilk 200 proje arasında yer almıştır.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Şbt

Okulumuzda Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Öğretmeni Rabia Gülcan Şen'in yürüttüğü "Act For a Sustainable Life" eTwinning projesi kapsamında öğrencilerimize Canik Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ,TEMA Atakum İlçe Sorumlusu Habib ALAN, Canik Hasköy Mahalle Sorumlusu Özgür ERMİŞ, Canik Hasköy Mahalle Sorumlusu Yardımcısı Sibel TOK tarafından "Sıfır atık"eğitimi verildi.Öğrencilere Tema vakfının çalışmaları ve Temaya gönüllü üyelik hakkında da bilgi verildi.

Şbt

Meslek liseleri ailelerle bulusuyor projesi kapsamında ogrenci veli ziyaretlerimiz devam ediyor

Şbt

Çocuklarımızın kendi kuklarını yapmalarını ve bunları proje kapsamında sunum olarak hazırlayıp sınıf içinde arkadaşları ile paylaşmalarını sağladığımız sunum projelerimizi gerçekleştiriyoruz.

ÇOMAK KUKLASI ,KAŞIK KUKLASI ,PARMAK KUKLASI

Kuklanın Faydaları

Çocuklar kuklayı bir oyun gibi algıladıklarından öğretim sürecine katılımları daha kolay olur.
Kuklalar kullanılarak öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmeleri sağlanır.
Kendilerinin zihinlerinde canlandırdıkları bir kuklayı seslendirmeleri sembolik olarak düşünmeleri anlamına gelir ve bilişsel gelişimine katkıda bulunur.
Kuklalar okul öncesi dönem çocuğu için somut örnekler sunar.
Hayvanlar, bitkiler, meslek grupları kuklaları ile çocuklara kavramlar daha kolay ve daha kalıcı bir biçimde verilebilir.
Düzgün cümleler kurma, espri yapma, düşüncelerini çekinmeden açığa vurma kuklalarla oyun sırasında desteklenmektedir.
Kuklalar çocukları eğlendirir, neşelendirir ve fark etmeden öğrenmelerini sağlar.
Okul öncesi eğitim çocukların duygularının farkına varması ve ifade edebilmeleri için uygun ortamlar hazırlar.
Kukla materyalleri çocukların konuşmaları ve kendilerini ifade edebilmeleri için rahat bir ortam oluşturur. Çünkü konuşan ve yanıt veren yani iletişim kuran kukladır. Sohbet etmek çocuklar için problem olmaktan çıkar ve oyun haline gelir.
Çocuğu psikolojik ve sosyal baskılardan kurtararak duygu ve düşüncelerini ifade etme fırsatı verir.
Çocuk kukla oynatırken kendisini kızdıran durumu kukla karakterinin ağzından daha kolay anlatabilir.
Çocuklar kukla karakterini oynatırken kendini o karakterin kimliğine sokarak onun gibi düşünüp hissetmeye çalışır.
Kukla çocuğa, dil gelişimi, paylaşma, bekleme, ses tonunu kullanma, beden dilini kullanma becerilerini kazandırır.
Kukla sayesinde çocuğun özgüveni artar ve ifade yeteneği gelişmeye başlar.
Özellikle okul öncesi dönem de kukla, çocukların gelişiminde büyük rol oynar.
Uzaktan bakıldığında belki bir oyun aracıdır hatta oyuncaktır ancak kukla Erikson'a göre girişimciliğin yüksek olduğu bu dönemde çocuğa sezdirmeden öğretmenin en kolay aracıdır.