SAMSUN / İLKADIM - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Samsun Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Okulum Sahnede Projesi kapsamında 40 arasından seçilerek Atatürk Kültür Merkezinde seyircisi ile

bulaşacak olan okulumuz Neslihan AYDIN-Rabia Gülcan ŞEN  koordinatörlüğünde  iBRAHİM şİNASi Şair Evlenmesi isimli Tiyatro gösterisi 1 Haziran Perşembe

saat 14 :00 gösterime girecektir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.

May

Erasmus projesi ile  müdür yardımcımız Fatma TURAN ile Rabia Gülcan ŞEN nezaretinde öğretmen ve öğrencilerimizi

Çekyanın başkenti Prag'a uğurladık.Okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceklerine eminiz başarılar dileriz.

Çanakkale;

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin önsözüdür.

Türk milletinin; var oluş savaşı ve varlık mücadelesidir.

Türk milletinin; nabız atışı, can evi, vicdan senedi ve şahdamarıdır.

Çanakkale;

Türk milletinin; vatan sevgisinin şahadet ile imtihan olduğu yerdir.

Türk milletinin; topyekün ayağa kalktığı diriliş ve yükseliş abidesidir.

Milli silkinişin başlangıcı, Anadolu topraklarında düşmana karşı verilecek milli mücadele meşalesinin ateşlendiği yerdir.

Çanakkale'de;

'Bir elimizi bağlasalarda tek elimizle Boğaz engelini aşarız' diyen lord planları, Haçlı hevesleri paramparça edilmiştir.

Çanakkale;

İnanmışlık, mertlik ve mermiye meydan okuyan cesaret ile gerçek manada milli mücadele yıllarına ilham vermiş ve kurtuluş rotasını çizmiştir.

Üç kıta da hükümran olan atalarımızın, Anadolu'yu savunma ve vatan ilan etme savaşıdır.

Çanakkale;

Vatan ve milletin bekası ve mutluluğu için canlarını feda eden binlerce kahramanın ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır.

Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, imanın, inancın, İzzet ve İffetin; hezimet ve acziyeti mağlup ettiği kutlu bir mekandır.

Çanakkale;

108 yıl evvel Türk milletinin kaderi Çanakkale'de düğümlenmiş, varlığı Çanakkale'ye mühürlenmiştir.

Milli şuur ve hayacan kahramanlıkla birleşmiş ve Türk milletini yenilmez yapmıştır.

Zalimlerin ve sömürgeci güçlerin, yükselen iman dalgası altında kaldığı yerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza, bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş evlatlarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

Orhan Sarıer

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşımızın Kabulünün 102.Yılı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü vesileyle, aziz milletimizin istiklali için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz.*  *"Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın."

İstikal Marşımızın Kabulünün 102.yılı dolayısıyla okulumuzda gerçekleştirlen törende müdür yardımcısı Bülent ARSLAN'a ,programın haazırlanıp sunulmasında

emeği geçen öğretmenlerimiz; Ayşe ARSLAN,Selahattin HAFIZOĞLU,GöktuğTEMUR,Erdoğan TORAMAN ve Mustafa ÇİFT 'e emeği geçen  tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Değerli öğretmen arkadaşlarım Kadınlar gününüz kutlu her şey gönlünüzce olsun

Şbt

ATATÜRK MTAL olarak pansiyonumuzda 80 depremzedenin konuk edilmesi için yerimiz hazır.

Okulumuz tarafından toplanan yardımları gönderiyoruz.

Biz her türlü yardıma hazırız.

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM!

Şbt

Ülkemizde oluşan büyük deprem felaketi için okulumuz bünyesinde yardım organizasyonu yapılacaktır.Tüm

arkadaşlarımızın, öğrenci ve velilerimizinde desteklerini bekliyoruz.

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR ! Saygılarımla

Ock

Bafra İbni Sina MTAL okul müdürü Salih KOÇ, müdür başyardımcısı Mustafa AÇIŞ,müdür yardımcısı Ali ŞEN okulumuzu ziyaret ederek

proje kapsamında iki okul arasında  uygulanması düşünülen etkinlikler planlandı. okulumuzun kardeş okula tiyatro gösterisi, sportif yarışmalar kariyer sahibi kişilerin okula davet edilmesi vb..

Kardeş okulumuz idarecilerine okulumuza gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı teşekkür ediyoruz.

Ara

11 D sınıfı öğrencimiz Yakup Efe İNAN Samsunda düzenlenen Muaytai yarşmasında dereceye girerek

İl şampiyonu olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyor ,gurur duyuyoruz. Sporcumuza başarılarının devamını dileriz.

Ara

Gençlerle birlikte geleceğimizi inşa ediyoruz.Okul Başarı ekibimiz 11 ve 12. Sınıflara 3. TYT Deneme Sınavını yapmıştır.Emeği geçen Enver Durak,Zafer Köse ve Göktuğ Temur öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler  Günü kapsamında okumuz Sağlık Hizmetleri öğretmeni Ayşe ÖZKAN koordinesinde

öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilen  etkinliklerle  farkındalık oluşturuldu.Programın hazırlanmasında emeği geçen  öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Kardeş okul projesi kapsamında okul müdürümüz Sayın Orhan SARIER,mudur yardımlarımız Fatma TURAN ve Hüseyın TÜRKÇE ile kardeş okulumuz Bafra İbni Sina METAL ziyaretimizi yaptık. İlgileri nedeni ile başta okul müdürü Salih KOÇ olmak üzere mudur baş yardımcısı Mustafa beye ve Müdür yardımcısı Ali beye teşekkür ederiz.

OKUL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ORHAN SARIER'İN ÖĞRETMENLER GÜNÜ  MESAJI

Başta Baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ,geleceğimize ışık tutan hatta bu yolda şehadete eren öğretmenlerimiz ile görevi başındaki tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.
Saygı,rahmet ve minnetle.